Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Városnapi ünnepség Lentiben
2016.01.11

Sikeres és eredményes évet zárt a város önkormányzata. A lendület az év végére sem fogyott el: 700 millió forintos támogatást hagyott jóvá a kormány az év utolsó kormányülésén.


Az ünnepségen a Kormányt Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, míg a megyei önkormányzatot Dr. Pál Attila elnök képviselte.

Lenti az önkormányzati feladatait ellátta, gazdálkodása mindvégig stabil maradt. A beruházások és fejlesztések mellett a 2014-es árvíz kárainak felszámolására 170 millió fordított fordított a település. Több mint 600 millió forint értékben valósítottak meg épületenergetikai beruházásokat és a 3 milliárd forint értékű szálloda- és fürdőfejlesztés is jó ütemben halad.

Az ünnepség keretében adták át a városi díjakat is: Lenti Városáért díjat kapott Gróf Ferencné, Lenti Város Oktatásáért díjat Boa Szilvia, Lenti Város Ifjúsági Sportjáért díjat Nagy Bence, Lenti Város Közösségi Életéért díjat Ruzsicsné Tóth Rózsa, Lenti Város Egészségügyéért díjat Bacsa Józsefné és Lenti Város Szociális Gondoskodásáért és Gyermekvédelméért díjat Horváth Beáta.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben