Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Városnapi ünnepség Lentiben
2016.01.11

Sikeres és eredményes évet zárt a város önkormányzata. A lendület az év végére sem fogyott el: 700 millió forintos támogatást hagyott jóvá a kormány az év utolsó kormányülésén.


Az ünnepségen a Kormányt Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, míg a megyei önkormányzatot Dr. Pál Attila elnök képviselte.

Lenti az önkormányzati feladatait ellátta, gazdálkodása mindvégig stabil maradt. A beruházások és fejlesztések mellett a 2014-es árvíz kárainak felszámolására 170 millió fordított fordított a település. Több mint 600 millió forint értékben valósítottak meg épületenergetikai beruházásokat és a 3 milliárd forint értékű szálloda- és fürdőfejlesztés is jó ütemben halad.

Az ünnepség keretében adták át a városi díjakat is: Lenti Városáért díjat kapott Gróf Ferencné, Lenti Város Oktatásáért díjat Boa Szilvia, Lenti Város Ifjúsági Sportjáért díjat Nagy Bence, Lenti Város Közösségi Életéért díjat Ruzsicsné Tóth Rózsa, Lenti Város Egészségügyéért díjat Bacsa Józsefné és Lenti Város Szociális Gondoskodásáért és Gyermekvédelméért díjat Horváth Beáta.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben