Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


RURES partnertalálkozó Krakkóban
2019.01.07

Lengyelországban tartották az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben” című, RURES CE933 számú projekt partnertalálkozóját május 10-11-én.


Pałecznica Önkormányzata adott otthont az első napi programoknak, ahol a résztvevők megismerhették egymás jó gyakorlatait az alternatív finanszírozás, valamint az elérhető energiahatékonysági programok terén. Ezt követően bemutatásra kerültek az egyes partnereknél megvalósítandó kísérleti jellegű beruházások, így a Zala Megyei Önkormányzat által Lentiben kialakítandó energia udvar, majd a házigazda településen működő napenergia park megtekintése zárta a programot.

A partnertalálkozó második részében a projekt menedzsment kérdései, az azzal kapcsolatos kihívások megoldása volt a megbeszélések fókuszában, illetve a közeljövő feladatai. A finanszírozással kapcsolatos egyeztetések keretében a zalai partner bemutatta a projekt keretében kidolgozott ZalaGreen terméket, amely egy alapítvány saját forrásából közvetített pénzügyi eszközként  jó gyakorlatként szolgálhat a partnerség számára. 

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

rureskicsi

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben