Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ünnepelt a Lámfalussy
2016.04.06

2016. április 1-én tartotta 30 éves jubileumi ünnepségét a Lenti Városi Művelődési Központban a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolája.


A Zala Megyei Közgyűlés Pácsonyi Imre és Bene Csaba alelnökök képviselték. Pácsonyi Imre alelnök a megye, míg Horváth László polgármester a város nevében köszöntötte az ünneplőket, az iskola egykori és mai tanárait, tanulóit.

DSC_0066

Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet, amit a diákok műsora és iskolatörténeti előadás kísért.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben