Legfrissebb hírek


2020.01.22 - A Zala Megyei Kormányhivatal a zalaegerszegi tesztpályán tartotta állománygyűlését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár részvételével. A rendezvényen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Pál Attila, a Közgyűlés elnöke vett részt

2020.01.16 - Erről is szót ejtettek a Zalakaros Önkormányzata, a helyi turisztikai egyesület és a fürdő által szervezett hagyományos újévi fogadáson, melyet a napokban tartottak a városban.

2020.01.15 - Szombaton tartotta hagyományos újévi fogadását Zalaszentgrót Önkormányzata, amelyen Baracskai József polgármester köszöntőjét követően Ruzsics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke szólt az egybegyűltekhez, hangsúlyozva az összefogás szükségességét pártállástól függetlenül.

2020.01.14 - Pénteken este tartotta hagyományos újévi fogadását Zalaegerszeg Önkormányzata, amelyre a város és a megye prominensei, közéleti, politikai vezetők, cégek, intézmények, civil szervezetek vezetői kaptak meghívást.

2020.01.13 - Sikeres évet zárt az önkormányzat, egyebek mellett tovább növekedett a település adóbevétele, erről is szólt csütörtökön este az új évet köszöntő fogadáson Kelemen Tamás polgármester.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Holnapocska Tábor a Madarak és Fák napja alkalmából
2016.05.24

A Herman Ottó Intézet és a zalaszabari Holnapocska Tábor a Madarak és Fák napja alkalmából 2016. május 16-21. között Erdei Tábort szervezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala, Vas és Somogy Megyei Kirendeltségek fenntartásában működő gyermekotthonokban élő , a természetvédelem területén kiválóan teljesítő gyermekek részére.


A tábor ideje alatt a diákok megismerkedhettek a madarak és fák fajtáival, élőhelyükkel, védelmük fontosságával. Néprajzi, történelmi témájú interaktív játékos foglalkozásokon túl elsajátíthatták a hagyományos kézműves technikákat, kirándulásokon vehettek részt.

kep_szabar_03

A tulajdonosoknak, valamint a program több mint 80 önkéntesének köszönhetően a táborok sikere töretlenül fejlődik ökoaktív élményközponttal, oktatóhellyel és a természeti környezetbe illeszkedő játékparkkal kültéren és beltéren egyaránt. A résztvevők száma évről-évre folyamatosan növekszik. Az ünnepélyes tábori betekintőn a köszöntőbeszédeket követően Pácsonyi Imre a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott ünnepi beszédet.

 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben