Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Holnapocska Tábor a Madarak és Fák napja alkalmából
2016.05.24

A Herman Ottó Intézet és a zalaszabari Holnapocska Tábor a Madarak és Fák napja alkalmából 2016. május 16-21. között Erdei Tábort szervezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala, Vas és Somogy Megyei Kirendeltségek fenntartásában működő gyermekotthonokban élő , a természetvédelem területén kiválóan teljesítő gyermekek részére.


A tábor ideje alatt a diákok megismerkedhettek a madarak és fák fajtáival, élőhelyükkel, védelmük fontosságával. Néprajzi, történelmi témájú interaktív játékos foglalkozásokon túl elsajátíthatták a hagyományos kézműves technikákat, kirándulásokon vehettek részt.

kep_szabar_03

A tulajdonosoknak, valamint a program több mint 80 önkéntesének köszönhetően a táborok sikere töretlenül fejlődik ökoaktív élményközponttal, oktatóhellyel és a természeti környezetbe illeszkedő játékparkkal kültéren és beltéren egyaránt. A résztvevők száma évről-évre folyamatosan növekszik. Az ünnepélyes tábori betekintőn a köszöntőbeszédeket követően Pácsonyi Imre a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott ünnepi beszédet.

 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben