Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Holnapocska Tábor a Madarak és Fák napja alkalmából
2016.05.24

A Herman Ottó Intézet és a zalaszabari Holnapocska Tábor a Madarak és Fák napja alkalmából 2016. május 16-21. között Erdei Tábort szervezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala, Vas és Somogy Megyei Kirendeltségek fenntartásában működő gyermekotthonokban élő , a természetvédelem területén kiválóan teljesítő gyermekek részére.


A tábor ideje alatt a diákok megismerkedhettek a madarak és fák fajtáival, élőhelyükkel, védelmük fontosságával. Néprajzi, történelmi témájú interaktív játékos foglalkozásokon túl elsajátíthatták a hagyományos kézműves technikákat, kirándulásokon vehettek részt.

kep_szabar_03

A tulajdonosoknak, valamint a program több mint 80 önkéntesének köszönhetően a táborok sikere töretlenül fejlődik ökoaktív élményközponttal, oktatóhellyel és a természeti környezetbe illeszkedő játékparkkal kültéren és beltéren egyaránt. A résztvevők száma évről-évre folyamatosan növekszik. Az ünnepélyes tábori betekintőn a köszöntőbeszédeket követően Pácsonyi Imre a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott ünnepi beszédet.

 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben