Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is
2016.05.24

XXII .Zala Megyei Kisvárosok Kórustalálkozója Lenti – 2015. május 13. “Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is.” Kodály Zoltán


1994 májusában rendezte meg először Magyar Anna ének-zene tanár ötlete alapján az Arany János általános Iskola.

A találkozóhoz csatlakozott a lenti Vörösmarty, a letenyei és a zalaszentgróti Csány általános iskola és karvezetőik.

A cél az volt, hogy a megye kisvárosainak iskolai kórusai évente egyszer találkozzanak, bemutassák a tanév során tanult repertoárjukat és néhány közösen énekelt dallal örvendeztessék meg egymást és a hallgatóságot.

A rendezvényhez idő közben csatlakozott Zalalövő, Hévíz és Zalakaros.

Nagy sikernek tekinthető, hogy fontosnak tartják a karvezetők a részvételt a rendezvényen és a mindenkori vendéglátó kisvárosok szívügyüknek tekintetik a találkozó megrendezését.

Az eltelt 22 év alatt kb. 10000 zalai gyermeket érintett meg lelkileg is a találkozó személyes szereplésével.

pi_lenti_20160513

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben