Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalaegerszeg adott otthont a XXIV. Kincstár Kupának
2016.08.02

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett és köszöntötte a résztvevőket az ide, 24. Kincstár Kupán. A kincstári dolgozóknak szervezett sportrendezvénynek a története a 90-es évekre nyúlik vissza. Az első Kupát 1991. július 28-30. között Kecskeméten rendezte meg a Belügyminisztérium Bács-Kiskun Megyei Területi Államháztartási és Közigazgatási Információs Szolgálat, ezen még nem minden megye vett részt.


Megyénként átlagosan 25 fős csapatok vettek részt, továbbá a felügyelet csapatai (BM., PM). Esetenként az APEH és a Kormányőrség csapatai is részt vettek a rendezvényen.

10 év után az elnevezés Államháztartási Kupára változott, ahogy a szervezet neve is, ekkor készült a Kupazászló is. 2001. évben azonban (2000. évtől új felügyelet) a Pénzügymisztérium rendezte.

Bár a hivatal elnevezése 2003-tól Magyar Államkincstárra változott, a rendezvény elnevezése csak 2007. évben lett Kincstár Kupa. Ekkor indult a régiós időszak. Sajnálatos módon a 2008. utáni két évben nem került sor a rendezvényre.

A Kincstár 2011. évtől ismét megyei keretek között működik és újra indult a kupák sora. 2011. évben a Kincstár Központ rendezte Gödöllőn a Kupát, tavaly pedig Békéscsabán tartották meg a sportrendezvényt.

(Magyar Államkincstár tájékoztatója alapján)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben