Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalaegerszeg adott otthont a XXIV. Kincstár Kupának
2016.08.02

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett és köszöntötte a résztvevőket az ide, 24. Kincstár Kupán. A kincstári dolgozóknak szervezett sportrendezvénynek a története a 90-es évekre nyúlik vissza. Az első Kupát 1991. július 28-30. között Kecskeméten rendezte meg a Belügyminisztérium Bács-Kiskun Megyei Területi Államháztartási és Közigazgatási Információs Szolgálat, ezen még nem minden megye vett részt.


Megyénként átlagosan 25 fős csapatok vettek részt, továbbá a felügyelet csapatai (BM., PM). Esetenként az APEH és a Kormányőrség csapatai is részt vettek a rendezvényen.

10 év után az elnevezés Államháztartási Kupára változott, ahogy a szervezet neve is, ekkor készült a Kupazászló is. 2001. évben azonban (2000. évtől új felügyelet) a Pénzügymisztérium rendezte.

Bár a hivatal elnevezése 2003-tól Magyar Államkincstárra változott, a rendezvény elnevezése csak 2007. évben lett Kincstár Kupa. Ekkor indult a régiós időszak. Sajnálatos módon a 2008. utáni két évben nem került sor a rendezvényre.

A Kincstár 2011. évtől ismét megyei keretek között működik és újra indult a kupák sora. 2011. évben a Kincstár Központ rendezte Gödöllőn a Kupát, tavaly pedig Békéscsabán tartották meg a sportrendezvényt.

(Magyar Államkincstár tájékoztatója alapján)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben