Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Taroltak a zalalövői lovasok Zalabaksán
2016.08.12

Családi napot és fogathajtó versenyt rendeztek Zalabaksán 2016. augusztus első hétvégéjén. A rendezvényt immár hagyományosan a Baksa-tó partján tartották. A Zalabaksai Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület idén is tartott kézi- és gépi cséplési bemutatót, melynek fő szereplője a közel száz éves cséplőgép volt.


A családi napot főzőverseny színesítette, ahol a zsűri elnöke Pál Zoltán helyi plébános volt. Az ételeknél nem volt megkötés, vadas és házias ételek egyaránt készültek.

A nap programját a fogathajtó verseny koronázta, melyre idén is számtalan induló érkezett és sok nézőt vonzott. A verseny teljes zalalövői fölénnyel zárult. A Zalalövő és Környéke LSE a Vadászhajtás első négy helyét és az Akadályhajtás 1-2, 4-5 helyezését szerezte meg.

A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt a rendezvényen.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben