Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Jubileumi szilvafesztivált tartottak Szilvágyon
2016.09.14

Szeptember 10-én már tizedik alkalommal rendezték meg a Göcseji Szilvafesztivált, a mintegy kétszáz lakosú Szilvágy község nagy népszerűségnek örvendő gasztrokulturális eseményét. A hagyományos főzőversenyt és a kulturális csoportok bemutatóját magában foglaló program ezúttal elismerések átadásával is bővült.


Az ünnepségen Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondott köszöntőt, melyben többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen értékekkel gazdagodott a település az elmúlt időszakban, majd bejelentette, hogy a következő hetekben egy újabb fontos döntés várható, ugyanis a falut megvédő árvíztározó megépítésére tesznek javaslatot, melynek költségei mintegy 50 millió forintot tesznek ki. A tározó megépítésére a jövő évben kerülhet sor.

A főzőversenyre  – melynek zsűritagja volt Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke is – 15 csapat nevezett, akik rendkívül változatos ételeket készítettek.  A zsűri döntése alapján az első díjat egy olyan helyi csapat nyerte el, amely már a kezdetektől részt vett minden eddigi versenyen.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben