Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Jubileumi szilvafesztivált tartottak Szilvágyon
2016.09.14

Szeptember 10-én már tizedik alkalommal rendezték meg a Göcseji Szilvafesztivált, a mintegy kétszáz lakosú Szilvágy község nagy népszerűségnek örvendő gasztrokulturális eseményét. A hagyományos főzőversenyt és a kulturális csoportok bemutatóját magában foglaló program ezúttal elismerések átadásával is bővült.


Az ünnepségen Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondott köszöntőt, melyben többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen értékekkel gazdagodott a település az elmúlt időszakban, majd bejelentette, hogy a következő hetekben egy újabb fontos döntés várható, ugyanis a falut megvédő árvíztározó megépítésére tesznek javaslatot, melynek költségei mintegy 50 millió forintot tesznek ki. A tározó megépítésére a jövő évben kerülhet sor.

A főzőversenyre  – melynek zsűritagja volt Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke is – 15 csapat nevezett, akik rendkívül változatos ételeket készítettek.  A zsűri döntése alapján az első díjat egy olyan helyi csapat nyerte el, amely már a kezdetektől részt vett minden eddigi versenyen.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben