Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megyei megemlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére
2016.10.21

A POFOSZ Zala megyei Szervezete, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület és a Zala Megyei Önkormányzat 2016. október 20-án tartotta ünnepi megemlékezését 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére. A közös ünnep alkalmat adott arra, hogy a ma még élő ’56-os aktív tagokat és az elhunyt vezető tisztségű hősök meghurcolt hozzátartozóit köszöntsék az évfordulóra alapított emlékplakettek átadásával.


A plaketteket Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Kiss Bódog Zoltán, a POFOSZ Zala Megyei Szervezete elnöke, valamint Stárics Roland, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület elnöke adta át.

Az Emlékbizottság 56-os emlékplakettet adományozott:

néhai Ambrus Lászlónak,

v. Bartal Györgynek,

Béres Ferencnek,

Bodnár Bélának,

néhai Bördén Bélának,

Czigány Lajosnak,

Csabai Hugónak,

v. Csap Lajosnak,

Cseresnyés Ferencnek,

v. Dávid Zoltánnak,

Elmont Gergelynek,

Gál Lászlónak,

néhai Dr. Gelencsér Gyulának,

Jánkó Jenőnek,

Kováts Istvánnak,

Kustán Dávidnak,

Marton Zoltánnak,

Id. Dr. Marx Gyulának,

Molnár Istvánnak,

Pataki Lászlónak,

Tatár Lajosnak,

Tantalics Bélának,

Tantalics Józsefnek,

Varga Lajosnak,

v. Varga Zoltánnak,

Verbovszky Lászlónak,

Zöld Mikósnak,

Németh Lajosnak,

Pásty Lászlónak,

Plótár Lászlónak az 1956-os Forradalom és Szabadságharc során tanúsított hősies helytállásukért.

A rendezvényen köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, míg az 56-os szervezetek nevében Kiss Bódog Zoltán, a POFOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke tartott ünnepi beszédet.

Az ünnepségen közreműködött H. Horváth Gyula, Lőrincz Nikol, a Hevesi Sándor Színház színművésze és az Énekmondó Együttes az “Október végi tiszta lángok” című oratorikus  mű előadásával.

Ünnepi megemlékezés zárásaként a résztvevők koszorút helyeztek el a Megyeháza bejáratánál lévő emléktáblánál: Vigh László országgyűlési képviselő, az 56’-os szervezetek képviselői, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ.

20161020_ab

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben