Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megyei megemlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére
2016.10.21

A POFOSZ Zala megyei Szervezete, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület és a Zala Megyei Önkormányzat 2016. október 20-án tartotta ünnepi megemlékezését 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére. A közös ünnep alkalmat adott arra, hogy a ma még élő ’56-os aktív tagokat és az elhunyt vezető tisztségű hősök meghurcolt hozzátartozóit köszöntsék az évfordulóra alapított emlékplakettek átadásával.


A plaketteket Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Kiss Bódog Zoltán, a POFOSZ Zala Megyei Szervezete elnöke, valamint Stárics Roland, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület elnöke adta át.

Az Emlékbizottság 56-os emlékplakettet adományozott:

néhai Ambrus Lászlónak,

v. Bartal Györgynek,

Béres Ferencnek,

Bodnár Bélának,

néhai Bördén Bélának,

Czigány Lajosnak,

Csabai Hugónak,

v. Csap Lajosnak,

Cseresnyés Ferencnek,

v. Dávid Zoltánnak,

Elmont Gergelynek,

Gál Lászlónak,

néhai Dr. Gelencsér Gyulának,

Jánkó Jenőnek,

Kováts Istvánnak,

Kustán Dávidnak,

Marton Zoltánnak,

Id. Dr. Marx Gyulának,

Molnár Istvánnak,

Pataki Lászlónak,

Tatár Lajosnak,

Tantalics Bélának,

Tantalics Józsefnek,

Varga Lajosnak,

v. Varga Zoltánnak,

Verbovszky Lászlónak,

Zöld Mikósnak,

Németh Lajosnak,

Pásty Lászlónak,

Plótár Lászlónak az 1956-os Forradalom és Szabadságharc során tanúsított hősies helytállásukért.

A rendezvényen köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, míg az 56-os szervezetek nevében Kiss Bódog Zoltán, a POFOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke tartott ünnepi beszédet.

Az ünnepségen közreműködött H. Horváth Gyula, Lőrincz Nikol, a Hevesi Sándor Színház színművésze és az Énekmondó Együttes az “Október végi tiszta lángok” című oratorikus  mű előadásával.

Ünnepi megemlékezés zárásaként a résztvevők koszorút helyeztek el a Megyeháza bejáratánál lévő emléktáblánál: Vigh László országgyűlési képviselő, az 56’-os szervezetek képviselői, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ.

20161020_ab

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben