Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Épületenergetikai fejlesztések Lentiben is
2015.12.16

A középületek energetikai fejlesztésére kiírt pályázaton Lenti is sikeresen szerepelt, így több új beruházás átadására kerülhetett sor 2015. december 12-én. A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztésére 150 millió forintot nyert a város.


A fő hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hőszigetelése és a külső nyílászárók cseréje kapta. A beruházást a helyi LE-KO építőipari Kft végezte.

Sikeresen pályázott az önkormányzat a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola megújítására is. A 140 millió forintos támogatásból itt is az épület homlokzatának, födémének és nyílászáróinak szigetelésére, cseréjére került sor.

120 millió forintos fejlesztésre kapott lehetőséget a város az óvoda és a bölcsőde energetikai fejlesztésére is. A beruházást itt is a helyi LE-Ko Kft. végezte.

A fejlesztések átadására és a projektzáró rendezvényre 2015. december 12-én került sor. Az avatáson a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte. A több mint 400 milliós fejlesztés 100 %-os állami támogatással valósult meg.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben