Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Épületenergetikai fejlesztések Lentiben is
2015.12.16

A középületek energetikai fejlesztésére kiírt pályázaton Lenti is sikeresen szerepelt, így több új beruházás átadására kerülhetett sor 2015. december 12-én. A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztésére 150 millió forintot nyert a város.


A fő hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hőszigetelése és a külső nyílászárók cseréje kapta. A beruházást a helyi LE-KO építőipari Kft végezte.

Sikeresen pályázott az önkormányzat a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola megújítására is. A 140 millió forintos támogatásból itt is az épület homlokzatának, födémének és nyílászáróinak szigetelésére, cseréjére került sor.

120 millió forintos fejlesztésre kapott lehetőséget a város az óvoda és a bölcsőde energetikai fejlesztésére is. A beruházást itt is a helyi LE-Ko Kft. végezte.

A fejlesztések átadására és a projektzáró rendezvényre 2015. december 12-én került sor. Az avatáson a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte. A több mint 400 milliós fejlesztés 100 %-os állami támogatással valósult meg.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben