Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Épületenergetikai fejlesztések Lentiben is
2015.12.16

A középületek energetikai fejlesztésére kiírt pályázaton Lenti is sikeresen szerepelt, így több új beruházás átadására kerülhetett sor 2015. december 12-én. A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztésére 150 millió forintot nyert a város.


A fő hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hőszigetelése és a külső nyílászárók cseréje kapta. A beruházást a helyi LE-KO építőipari Kft végezte.

Sikeresen pályázott az önkormányzat a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola megújítására is. A 140 millió forintos támogatásból itt is az épület homlokzatának, födémének és nyílászáróinak szigetelésére, cseréjére került sor.

120 millió forintos fejlesztésre kapott lehetőséget a város az óvoda és a bölcsőde energetikai fejlesztésére is. A beruházást itt is a helyi LE-Ko Kft. végezte.

A fejlesztések átadására és a projektzáró rendezvényre 2015. december 12-én került sor. Az avatáson a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte. A több mint 400 milliós fejlesztés 100 %-os állami támogatással valósult meg.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben