Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Több mint Sport
2015.12.10

A Zala Megyei Fogyatékkal Élők Sportszövetsége ismét megrendezte a Zala Megyei Parasportnapot, a rendezvény fővédnöke Dr. Pál Attila a Zala Megyei közgyűlés Elnöke volt. Kanizsai, zalaegerszegi, magyarszerdahelyi, keszthelyi és lenti csapatok vettek részt a megmérettetésen.


A a kanizsai vívóteremben a fogyatékkal élők világnapja alkalmából megrendezett megyei parasportnapon vívás, judo, tánc és darts is szerepelt a programban. Az ügyességi és sport feladatokban nem az elsőséget, hanem a részvételt díjazták. Mindenki ugyanolyan díjazásban részesült. A Zala Megyei Közgyűlés nevében Bene Csaba alelnök, testnevelő tanár köszöntötte a résztvevőket.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben