Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megyei Védelmi Bizottság ülése
2015.12.01

A Zala Megyei Védelmi Bizottság 2015. november 26-án tartotta soros ülését Zalaegerszegen, a Megyeházán. A bizottság tagjai köszönetet mondtak eddigi munkájáért Rigó Csabának, aki 2015. november 21-től a Közbeszerzési Hatóság elnöke lett és összeférhetetlenség miatt már nem töltheti be a bizottság vezetői posztj


Az ülésen a Zala Megyei Közgyűlést Dr Pál Attila elnök képviselte. A napirendek elsősorban a migrációs helyzettel kapcsolatos megyei feladatokat, az ideiglenes biztonsági határzárral kapcsolatos eddigi és jövőbeni munkát érintették.

Az ülésen részt vett Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, akit nemrég neveztek ki az Állandó Magyar-Szlovén Vízgazdálkodási Bizottság magyar kormánymeghatalmazott-helyettesévé. A HM Védelmi Hivatalt Dr. Varga Attila ezredes, megbízott főigazgató képviselte az ülésen.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben