Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megyei Védelmi Bizottság ülése
2015.12.01

A Zala Megyei Védelmi Bizottság 2015. november 26-án tartotta soros ülését Zalaegerszegen, a Megyeházán. A bizottság tagjai köszönetet mondtak eddigi munkájáért Rigó Csabának, aki 2015. november 21-től a Közbeszerzési Hatóság elnöke lett és összeférhetetlenség miatt már nem töltheti be a bizottság vezetői posztj


Az ülésen a Zala Megyei Közgyűlést Dr Pál Attila elnök képviselte. A napirendek elsősorban a migrációs helyzettel kapcsolatos megyei feladatokat, az ideiglenes biztonsági határzárral kapcsolatos eddigi és jövőbeni munkát érintették.

Az ülésen részt vett Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, akit nemrég neveztek ki az Állandó Magyar-Szlovén Vízgazdálkodási Bizottság magyar kormánymeghatalmazott-helyettesévé. A HM Védelmi Hivatalt Dr. Varga Attila ezredes, megbízott főigazgató képviselte az ülésen.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben