Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Turisztikai fejlesztések Zalakaroson
2015.11.30

Mintegy 545 millió forintból készült el Zalakaroson a projekt, melynek része az ország legmagasabb csúszdatornya, egy látogatóközpont, mesterséges tó, vízi kalandpálya, mesepark is. A megvalósítás során a természeti környezet védelmére is figyeltek és mintegy 5 ezer védett növény hagymáját telepítették át.


A projektzáró rendezvényen a Zala Megyei Önkormányzatot Bene Csaba alelnök képviselte, aki a létesítmény komplexitását emelte ki: turisztikai, közlekedési és gasztronómiai területek kapcsolódnak össze, hiszen a tó és az arra épülő élményelemek, a tó mellett húzódó kerékpárút, valamint a szintén a tó mellett létesített vendéglátó egység remekül kapcsolódik egymáshoz, illetve egészíti ki egymást.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben