Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Turisztikai fejlesztések Zalakaroson
2015.11.30

Mintegy 545 millió forintból készült el Zalakaroson a projekt, melynek része az ország legmagasabb csúszdatornya, egy látogatóközpont, mesterséges tó, vízi kalandpálya, mesepark is. A megvalósítás során a természeti környezet védelmére is figyeltek és mintegy 5 ezer védett növény hagymáját telepítették át.


A projektzáró rendezvényen a Zala Megyei Önkormányzatot Bene Csaba alelnök képviselte, aki a létesítmény komplexitását emelte ki: turisztikai, közlekedési és gasztronómiai területek kapcsolódnak össze, hiszen a tó és az arra épülő élményelemek, a tó mellett húzódó kerékpárút, valamint a szintén a tó mellett létesített vendéglátó egység remekül kapcsolódik egymáshoz, illetve egészíti ki egymást.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben