Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult utak Lentiben
2015.11.30

November 28-án került átadásra Lentikápolna településen az új aszfalt burkolatot kapott Petőfi tér. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Dr. Pál Atila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Horváth László polgármester és a kivitelező cég képviseletében Horváth Csaba


A felújításra a jelentős mennyiségű csapadék a tavaly szeptemberi árvíz által okozott károk miatt volt szükség. A munkát a Le-Ko Kft. végezte, mintegy 150 millió forint értékben, melybe Lenti különböző városrészeinek utakon kívül a csapadékelvezető árkok tisztítása, a csatornák rendbetétele és a Lenti Te sportpálya helyreállítása is bele tartozott.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben