Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalában üléseztek a megyei jogú városok képviselői
2015.11.27

Szita Károly, a megyei jogú városokat tömörítő szövetség elnökének megnyitójával vette kezdetét közel hetven résztvevővel a kétnapos közgyűlés. A eseménynek tizennyolc év utána adott újra helyet a zalai megyeszékhely.


A résztvevőknek Balaicz Zoltán mutatta be a házigazda Zalaegerszeget, az elmúlt időszakban megvalósult munkahelyteremtő, befektetésösztönző és turisztikai fejlesztéseket.

A tanácskozás kiemelt témája az önkormányzatok 2014-2020 közötti fejlesztési lehetőségeinek feltérképezése volt.

A megyei jogú városok szövetségének ülésén a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Dr. Pál Attila elnök vett részt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben