Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalában üléseztek a megyei jogú városok képviselői
2015.11.27

Szita Károly, a megyei jogú városokat tömörítő szövetség elnökének megnyitójával vette kezdetét közel hetven résztvevővel a kétnapos közgyűlés. A eseménynek tizennyolc év utána adott újra helyet a zalai megyeszékhely.


A résztvevőknek Balaicz Zoltán mutatta be a házigazda Zalaegerszeget, az elmúlt időszakban megvalósult munkahelyteremtő, befektetésösztönző és turisztikai fejlesztéseket.

A tanácskozás kiemelt témája az önkormányzatok 2014-2020 közötti fejlesztési lehetőségeinek feltérképezése volt.

A megyei jogú városok szövetségének ülésén a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Dr. Pál Attila elnök vett részt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben