Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Láss a felszín alá
2015.11.25

A Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szervezésében konferenciát tartottak a korai nevelésről, amelynek keretében bemutatták a "Láss a felszín alá" című kiadvány harmadik kötetét. 


Az egészségügyi kiadvány Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán kezdeményezésére és szponzorálásával jött létre. A konferencián a Zala Megyei Közgyűlés nevében Dr. Pál Attila elnök köszöntötte a részt vevő szakembereket és hallgatókat.

20151125_lass_800

Míg a korábbi két kiadvány az adalékanyagokkal és a hiperaktivitással foglalkozott, addig a mostani témája a korai fejlesztés volt, melynek alkalmazását, lehetőségeit a Szabadics család tapasztalatai alapján mutatja be. A korai fejlesztés mind az oktatáspolitika, mind a gyakorlat szintjén fontos terület és a kisgyerekek és családjaik támogatáshoz való jogának biztosításához kapcsolódik. Célja, a gyerekek és családjaik támogatása és a megfelelő szolgáltatások biztosítása. A korai fejlesztés segít egy befogadó és összetartó társadalom létrehozásában, amely a gyerekek és családjaik jogait is tiszteletben tartja.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben