Legfrissebb hírek


2019.09.18 - Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2019.09.16 - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

2019.09.16 - Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megerősített árvízvédelem a Murán
2015.11.18

2015. november 12-én tartották a „Murai árvízvédelmi szakasz fejlesztése” projekt záró rendezvényét,  az elkészült fejlesztés ünnepélyes átadását Murakeresztúron. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által megvalósított beruházás bemutatásán avatóbeszédet mondott Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.


A fejlesztés során a murakeresztúri öblözetben az elsőrendű árvízvédelmi töltések megerősítésére, magasítására, 5 db műtárgy átépítésére, a gátőrtelep felújítására, valamint Letenyén a védelmi központ és a gátőrtelep rekonstrukciójára került sor  2,8 milliárd forint felhasználásával.

A fejlesztést követően a Mura folyó mellett a  gát koronaszélessége a jelenlegi 3 méteres helyett 4 méteres, magassága pedig a mértékadó árvízszintet a megfelelő biztonsággal meghaladó lett. A Mura bal parti töltését 4,4 km-es szakaszon, a Principális- csatorna jobb parti töltését pedig 5 km-es szakaszon építették át. A murai árvízvédelmi szakasz fejlesztésével jelentősen megnőtt Murakeresztúron az árvízi élet- és vagyonbiztonság.

(Fotó: Zala Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben