Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Falugondnoki fejlesztés Szécsiszigeten
2015.11.10

Szécsiszigeten új falugondnoki kisbusz átadására került sor 2015. november 7-én. Az áprilisban újranyitott tanyabusz pályázat nyertesei országosan összesen 22 milliárd forint támogatáshoz jutottak. 


A támogatás célja, hogy ösztönözze a szolgáltatáshiányos településeken, településrészeken a különböző alapszolgáltatások körének fejlesztését és bővítését. A maximálisan igényelhető nettó támogatás összege – az egyes kategóriáktól függően – ügyfelenként legfeljebb nettó 5 millió, 8 millió, illetve 10 millió forint lehetett.

Szécsisziget új falugondnoki buszát Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő adta át. Dr. Pál Attila  kiemelte a falugondnoki szolgálat és az ezt ellátó személy jelentőségét az aprófalvas térségben, hiszen fontos, hogy az itt élők bizalommal fordulhassanak a falugondnokhoz.

Ezt az autót használják majd a legkisebbek szállítására a Lovásziba óvodába,  illetve az idősebbek utaztatására. A falugondnoki szolgálat járművét génybe vehetik majd a település civil szervezetei is.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben