Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalai forradalmárok kitüntetése
2015.10.28

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége Zala Megyei Szervezete 2015. október 22-én tartotta éves megemlékező közgyűlését, Zalaegerszegen a Kiskondás étteremben. Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 59-dik évfordulójának megünneplését, a jó, bajtársi hangulatban zajlott összejövetelt a Zala Megyei Önkormányzat is támogatta.


A megemlékezésen idős tagjaik kitüntetésére is sor került: vitéz Varga Zoltán a "Forradalom világító lángja" emlékérmet érdemelte ki. A "Hűségért" emlékérmet hárman vehették át: dr. Kocsis Lajosné, Jánkó Jenő és József János.

20151022_pofosz_1024_2

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben