Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kolping fejlesztés Lentiben
2015.10.26

Mintegy 160 millió forintos beruházással új épületrésszel bővült Lentiben a Kolping Idősek Otthona. A fejlesztéssel tíz új férőhely és kiszolgáló helyiségek jöttek létre. A gondozási központot a Lenti önkormányzat 2004-ben adta át a Magyar Kolping Szövetségnek, mely az elmúlt évtizedben számtalan fejlesztést valósított meg.


A bentlakásos intézmény eddig 36 személynek tudott elhelyezést biztosítani 2-3 ágyas komfortos szobákban, családias környezetben.

Az új épületszárnyat Nyitrai Imre helyettes államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, és a fenntartó képviseletében Juhász Imre atya, igazgató és Gáspár Lívia, az intézmény vezetője avatta fel.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben