Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kolping fejlesztés Lentiben
2015.10.26

Mintegy 160 millió forintos beruházással új épületrésszel bővült Lentiben a Kolping Idősek Otthona. A fejlesztéssel tíz új férőhely és kiszolgáló helyiségek jöttek létre. A gondozási központot a Lenti önkormányzat 2004-ben adta át a Magyar Kolping Szövetségnek, mely az elmúlt évtizedben számtalan fejlesztést valósított meg.


A bentlakásos intézmény eddig 36 személynek tudott elhelyezést biztosítani 2-3 ágyas komfortos szobákban, családias környezetben.

Az új épületszárnyat Nyitrai Imre helyettes államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, és a fenntartó képviseletében Juhász Imre atya, igazgató és Gáspár Lívia, az intézmény vezetője avatta fel.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben