Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kolping fejlesztés Lentiben
2015.10.26

Mintegy 160 millió forintos beruházással új épületrésszel bővült Lentiben a Kolping Idősek Otthona. A fejlesztéssel tíz új férőhely és kiszolgáló helyiségek jöttek létre. A gondozási központot a Lenti önkormányzat 2004-ben adta át a Magyar Kolping Szövetségnek, mely az elmúlt évtizedben számtalan fejlesztést valósított meg.


A bentlakásos intézmény eddig 36 személynek tudott elhelyezést biztosítani 2-3 ágyas komfortos szobákban, családias környezetben.

Az új épületszárnyat Nyitrai Imre helyettes államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, és a fenntartó képviseletében Juhász Imre atya, igazgató és Gáspár Lívia, az intézmény vezetője avatta fel.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben