Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
INSIGHTS műhelytalálkozó Rédicsen
2019.01.07

2018. október 24-én Rédicsen került megrendezésre a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt negyedik turisztikai műhelytalálkozója.


Az eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket és beszélt a lassú, zöld és egészségturizmusban rejlő lehetőségekről, melyekhez kiváló adottságokkal rendelkezik a térség.

Ezt követően Lohász Cecília tematikus szakértő tájékoztatta a résztvevőket az INSiGHTS projekt elmúlt időszakának történéseiről. Fotókkal illusztrált előadásában szó esett többek közt a Hargita megyében tartott multilaterális tematikus találkozóról, kiemelve az ott megismert legjobb gyakorlatokat és fejlesztéseket, amelyek ötleteket adhatnak a zalai partnerek számára is a további fejlesztésekhez és marketing munkához.

A következőkben a zöld, lassú és egészséges turizmus Zala megyei kialakítását célzó turisztikai stratégia legfontosabb céljait tekintették át a résztvevők. A továbbiakban térképek segítségével javaslatokat fogalmaztak meg az ehhez kapcsolódóan kialakítható turisztikai útvonalakra vonatkozóan, számba véve a térségben kínált szolgáltatásokat, látnivalókat és egyéb attrakciókat, amelyek a projekt keretében megvalósítandó mobil applikáció tartalmi alapját adhatják.

A találkozó második felében Dancs Ildikó segítségével megismerkedhettek a jelenlévők a térség egyik tradicionális helyi terméke, a fumu történetével és bepillantást nyerhettek annak készítésébe. Ezt követően az elkészült kalács kóstolásával zárult a program.

20181024_132033_

20181024_151437_

vissza...