Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


INSIGHTS műhelytalálkozó Rédicsen
2019.01.07

2018. október 24-én Rédicsen került megrendezésre a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt negyedik turisztikai műhelytalálkozója.


Az eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket és beszélt a lassú, zöld és egészségturizmusban rejlő lehetőségekről, melyekhez kiváló adottságokkal rendelkezik a térség.

Ezt követően Lohász Cecília tematikus szakértő tájékoztatta a résztvevőket az INSiGHTS projekt elmúlt időszakának történéseiről. Fotókkal illusztrált előadásában szó esett többek közt a Hargita megyében tartott multilaterális tematikus találkozóról, kiemelve az ott megismert legjobb gyakorlatokat és fejlesztéseket, amelyek ötleteket adhatnak a zalai partnerek számára is a további fejlesztésekhez és marketing munkához.

A következőkben a zöld, lassú és egészséges turizmus Zala megyei kialakítását célzó turisztikai stratégia legfontosabb céljait tekintették át a résztvevők. A továbbiakban térképek segítségével javaslatokat fogalmaztak meg az ehhez kapcsolódóan kialakítható turisztikai útvonalakra vonatkozóan, számba véve a térségben kínált szolgáltatásokat, látnivalókat és egyéb attrakciókat, amelyek a projekt keretében megvalósítandó mobil applikáció tartalmi alapját adhatják.

A találkozó második felében Dancs Ildikó segítségével megismerkedhettek a jelenlévők a térség egyik tradicionális helyi terméke, a fumu történetével és bepillantást nyerhettek annak készítésébe. Ezt követően az elkészült kalács kóstolásával zárult a program.

20181024_132033_

20181024_151437_

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben