Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


INSIGHTS műhelytalálkozó Rédicsen
2019.01.07

2018. október 24-én Rédicsen került megrendezésre a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt negyedik turisztikai műhelytalálkozója.


Az eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket és beszélt a lassú, zöld és egészségturizmusban rejlő lehetőségekről, melyekhez kiváló adottságokkal rendelkezik a térség.

Ezt követően Lohász Cecília tematikus szakértő tájékoztatta a résztvevőket az INSiGHTS projekt elmúlt időszakának történéseiről. Fotókkal illusztrált előadásában szó esett többek közt a Hargita megyében tartott multilaterális tematikus találkozóról, kiemelve az ott megismert legjobb gyakorlatokat és fejlesztéseket, amelyek ötleteket adhatnak a zalai partnerek számára is a további fejlesztésekhez és marketing munkához.

A következőkben a zöld, lassú és egészséges turizmus Zala megyei kialakítását célzó turisztikai stratégia legfontosabb céljait tekintették át a résztvevők. A továbbiakban térképek segítségével javaslatokat fogalmaztak meg az ehhez kapcsolódóan kialakítható turisztikai útvonalakra vonatkozóan, számba véve a térségben kínált szolgáltatásokat, látnivalókat és egyéb attrakciókat, amelyek a projekt keretében megvalósítandó mobil applikáció tartalmi alapját adhatják.

A találkozó második felében Dancs Ildikó segítségével megismerkedhettek a jelenlévők a térség egyik tradicionális helyi terméke, a fumu történetével és bepillantást nyerhettek annak készítésébe. Ezt követően az elkészült kalács kóstolásával zárult a program.

20181024_132033_

20181024_151437_

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben