Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Erősödő polgárőrség Söjtörön
2015.10.21

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adta át a Söjtöri Polgárőr Egyesület új szolgálati gépjárművét Könyves Gábor polgármesterrel együtt. Az egyesület a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére kiírt tanyabusz pályázat keretében szerezte be az új autót.


Országosan nagy siker volt a pályázat, több mint 400 polgárőr egyesület pályázott sikeresen. A polgárőr egyesületek a külterületek, tanyák biztonsága, a fa és terménylopások, illegális hulladéklerakás, megelőzése érdekében ezentúl még többet tehetnek, ugyanis a pályázat nyertesei ez idáig egyáltalán nem rendelkeztek gépjárművel, vagy 15-20 éves gépjárművekkel láttak el polgárőr járőr szolgálatot.

A söjtöri egyesület 2000-ben alakult és jelenleg 32 fővel működik. Söjtör község belterületén és a környező hegyekben teljesítenek - jellemzően éjszaka - szolgálatot. Tevékenységük révén a vagyon elleni cselekmények száma a harmadára esett vissza.

A településen az új polgárőr autó átadása mellett ünnepséget tartottak a politikus, igazságügy-miniszter Deák Ferenc születésnapja tiszteletére. Deák Ferenc 1803. október 17-én született a településen, jómódú középbirtokos családban. A megemlékezésen a Deák Ferenc Általános Iskola tanulói és a Söjtöri Nápdalkör emlékműsorát követően a résztvevők koszorút helyeztek el az Emlékháznál.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben