Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Erősödő polgárőrség Söjtörön
2015.10.21

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adta át a Söjtöri Polgárőr Egyesület új szolgálati gépjárművét Könyves Gábor polgármesterrel együtt. Az egyesület a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére kiírt tanyabusz pályázat keretében szerezte be az új autót.


Országosan nagy siker volt a pályázat, több mint 400 polgárőr egyesület pályázott sikeresen. A polgárőr egyesületek a külterületek, tanyák biztonsága, a fa és terménylopások, illegális hulladéklerakás, megelőzése érdekében ezentúl még többet tehetnek, ugyanis a pályázat nyertesei ez idáig egyáltalán nem rendelkeztek gépjárművel, vagy 15-20 éves gépjárművekkel láttak el polgárőr járőr szolgálatot.

A söjtöri egyesület 2000-ben alakult és jelenleg 32 fővel működik. Söjtör község belterületén és a környező hegyekben teljesítenek - jellemzően éjszaka - szolgálatot. Tevékenységük révén a vagyon elleni cselekmények száma a harmadára esett vissza.

A településen az új polgárőr autó átadása mellett ünnepséget tartottak a politikus, igazságügy-miniszter Deák Ferenc születésnapja tiszteletére. Deák Ferenc 1803. október 17-én született a településen, jómódú középbirtokos családban. A megemlékezésen a Deák Ferenc Általános Iskola tanulói és a Söjtöri Nápdalkör emlékműsorát követően a résztvevők koszorút helyeztek el az Emlékháznál.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben