Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új falugondnoki buszok a megyében
2015.10.19

Tófejen három új falugondnoki kisbusz átadására és megáldására került sor 2015. október 16-án. Az áprilisban újranyitott tanyabusz pályázat nyertesei országosan összesen 22 milliárd forint támogatáshoz jutottak.


A támogatás célja, hogy ösztönözze a szolgáltatáshiányos településeken, településrészeken a különböző alapszolgáltatások körének fejlesztését és bővítését. A maximálisan igényelhető nettó támogatás összege – az egyes kategóriáktól függően - ügyfelenként legfeljebb nettó 5 millió, 8 millió, illetve 10 millió forint lehetett.

Tófej új falugondnoki buszát Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át, majd Bognár István plébános szentelte meg az új járműveket. A   Volswagen  Combi   8+ 1  személyes  kisbusz 12.700,- ezer  Ft-ba  került, ,  amelyhez az MVH-án keresztül 10 millió ft-os támogatásra  pályázott a település.

A falugondnoki szolgálat az önkormányzat saját rendelete, valamint a helyi szükségletek alapján

–           közvetlen, személyes szolgáltatásokat (ezen belül alap- és kiegészítő feladatokat), valamint

–           az önkormányzati feladatok megoldását segítő, közvetett szolgáltatásokat végez.

A szolgáltatás igénybevételére jogosultak köre: a településen életvitelszerűen tartózkodó lakosság, amely szociális körülményei, ezen belül kora, egészségi állapota és egyéb aktuális élethelyzete alapján alkalmilag vagy tartósan jogosulttá válik a falugondnoki szolgáltatás igénybevételére.

A falugondnoki szolgáltatás valamennyi eleme térítésmentes. Így  különösen:  szociális  étkeztetés, házi segítségnyújtás, gyermekek szállítása   óvodai  iskolai rendezvényekre, önkormányzati feladatok ellátása.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben