Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új falugondnoki buszok a megyében
2015.10.19

Tófejen három új falugondnoki kisbusz átadására és megáldására került sor 2015. október 16-án. Az áprilisban újranyitott tanyabusz pályázat nyertesei országosan összesen 22 milliárd forint támogatáshoz jutottak.


A támogatás célja, hogy ösztönözze a szolgáltatáshiányos településeken, településrészeken a különböző alapszolgáltatások körének fejlesztését és bővítését. A maximálisan igényelhető nettó támogatás összege – az egyes kategóriáktól függően - ügyfelenként legfeljebb nettó 5 millió, 8 millió, illetve 10 millió forint lehetett.

Tófej új falugondnoki buszát Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át, majd Bognár István plébános szentelte meg az új járműveket. A   Volswagen  Combi   8+ 1  személyes  kisbusz 12.700,- ezer  Ft-ba  került, ,  amelyhez az MVH-án keresztül 10 millió ft-os támogatásra  pályázott a település.

A falugondnoki szolgálat az önkormányzat saját rendelete, valamint a helyi szükségletek alapján

–           közvetlen, személyes szolgáltatásokat (ezen belül alap- és kiegészítő feladatokat), valamint

–           az önkormányzati feladatok megoldását segítő, közvetett szolgáltatásokat végez.

A szolgáltatás igénybevételére jogosultak köre: a településen életvitelszerűen tartózkodó lakosság, amely szociális körülményei, ezen belül kora, egészségi állapota és egyéb aktuális élethelyzete alapján alkalmilag vagy tartósan jogosulttá válik a falugondnoki szolgáltatás igénybevételére.

A falugondnoki szolgáltatás valamennyi eleme térítésmentes. Így  különösen:  szociális  étkeztetés, házi segítségnyújtás, gyermekek szállítása   óvodai  iskolai rendezvényekre, önkormányzati feladatok ellátása.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben