Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Hűség és hazaszeretet napja Lovásziban
2015.10.19

Lovászi Község Önkormányzata és a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület 2015. október 17-én tartotta megemlékezését. Az ünnepségen a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. A Hűség és hazaszeretet emlékműnél tartott emlékműsort a Néma harangok című színdarab bemutatója követte a művelődési házban.


A résztvevők azokra a hősi eseményekre emlékeztek, amikor 1919-ben a frontról hazatérő katonák kiűzték a település környékéről a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság betolakodó fegyvereseit, akik Magyarország ezen részét is el akarták foglalni egy "szláv folyosó" kialakításához.

A "szláv folyosó" Edward Beneš csehszlovák külügyminiszter terve volt Magyarország földrajzi bekerítésére, gazdasági és politikai gyarmatosítására. Tervében a minden égtáj felől megcsonkítandó Magyarország Nyugati határvidékének szláv államok közötti fölosztását javasolta Szombathely környéki csehszlovák-szerb határral, hogy 'elválassza a németeket a magyaroktól'.

20151017_nova_1024_2

A hazaszeretet szép és nemes példáját mutatták fel a területfoglalókkal szemben fellépő magyar katonák és civilek.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben