Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Hűség és hazaszeretet napja Lovásziban
2015.10.19

Lovászi Község Önkormányzata és a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület 2015. október 17-én tartotta megemlékezését. Az ünnepségen a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. A Hűség és hazaszeretet emlékműnél tartott emlékműsort a Néma harangok című színdarab bemutatója követte a művelődési házban.


A résztvevők azokra a hősi eseményekre emlékeztek, amikor 1919-ben a frontról hazatérő katonák kiűzték a település környékéről a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság betolakodó fegyvereseit, akik Magyarország ezen részét is el akarták foglalni egy "szláv folyosó" kialakításához.

A "szláv folyosó" Edward Beneš csehszlovák külügyminiszter terve volt Magyarország földrajzi bekerítésére, gazdasági és politikai gyarmatosítására. Tervében a minden égtáj felől megcsonkítandó Magyarország Nyugati határvidékének szláv államok közötti fölosztását javasolta Szombathely környéki csehszlovák-szerb határral, hogy 'elválassza a németeket a magyaroktól'.

20151017_nova_1024_2

A hazaszeretet szép és nemes példáját mutatták fel a területfoglalókkal szemben fellépő magyar katonák és civilek.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben