Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Hűség és hazaszeretet napja Lovásziban
2015.10.19

Lovászi Község Önkormányzata és a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület 2015. október 17-én tartotta megemlékezését. Az ünnepségen a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. A Hűség és hazaszeretet emlékműnél tartott emlékműsort a Néma harangok című színdarab bemutatója követte a művelődési házban.


A résztvevők azokra a hősi eseményekre emlékeztek, amikor 1919-ben a frontról hazatérő katonák kiűzték a település környékéről a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság betolakodó fegyvereseit, akik Magyarország ezen részét is el akarták foglalni egy "szláv folyosó" kialakításához.

A "szláv folyosó" Edward Beneš csehszlovák külügyminiszter terve volt Magyarország földrajzi bekerítésére, gazdasági és politikai gyarmatosítására. Tervében a minden égtáj felől megcsonkítandó Magyarország Nyugati határvidékének szláv államok közötti fölosztását javasolta Szombathely környéki csehszlovák-szerb határral, hogy 'elválassza a németeket a magyaroktól'.

20151017_nova_1024_2

A hazaszeretet szép és nemes példáját mutatták fel a területfoglalókkal szemben fellépő magyar katonák és civilek.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben