Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ülést tartott a Zala Megyei Idősügyi Tanács
2016.09.14

Pácsonyi Imre vezetésével a Megyeházán tartotta soros ülését a Zala Megyei Idősügyi Tanács, amely döntött a legutóbbi ülésen lezajlott választási eredmény szervezeti és működési szabályzatban való átvezetéséről.


Eszerint a továbbiakban a megyei közgyűlés alelnöke nem delegálással vesz részt a tanács munkájában, hanem választott tisztségviselőként. Kibővült továbbá az állandó meghívottak köre, így mostantól jelen lesz az üléseken a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, a Zala Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási, valamint Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának képviselője is.

A Tanács javaslatot tett a Zala Megyei Közgyűlés által alapított idősbarát önkormányzat díjat idén elnyerő két településre, valamint döntött arról, hogy együttműködő partnerként részt kíván venni a civil szervezetek társadalmi szerepvállalását segítő közösségfejlesztő pályázatban, melyre rendezvényekkel, a digitális világban való eligazodást segítő tájékoztató programokkal készülnek.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben