Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ülésezett a megyei önkormányzat
2016.06.17

Éves rendes ülését tartotta 2016. június 16-án a Zala Megyei Önkormányzat.


A napirendek elfogadása és az elnöki beszámolót követően a Zalaegerszegi Törvényszék működését ismertette tájékoztatójában Dr. Sorok Csaba, a törvényszék elnöke.

Ezt követően a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának Zala megye népesedési helyzetéről készített anyagát ismerhették meg a képviselők.

A testület döntött a megyei önkormányzatnak a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter által kiírt felhívásra beadandó pályázatáról és jóvá hagyta más pályázatok beadását: INTERREG V-A – IronCurtainCycling projekt, INTERREG V-A – TOURISM5C projekt, INTERREG EUROPE – People & Nature projektet.

A Zala Megyei Közgyűlés módosította Szervezeti és Működési Szabályzatát és elfogadta költségvetésének módosítását és 2016. II. félévi munkatervét.

Végezetül zárt ülés keretében döntöttek a 2016. évi megyei díjakról és kitüntetésekről, amelyek átadására a szeptemberi ünnepi közgyűlésen kerül sor.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben