Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ülésezett a megyei önkormányzat
2016.06.17

Éves rendes ülését tartotta 2016. június 16-án a Zala Megyei Önkormányzat.


A napirendek elfogadása és az elnöki beszámolót követően a Zalaegerszegi Törvényszék működését ismertette tájékoztatójában Dr. Sorok Csaba, a törvényszék elnöke.

Ezt követően a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának Zala megye népesedési helyzetéről készített anyagát ismerhették meg a képviselők.

A testület döntött a megyei önkormányzatnak a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter által kiírt felhívásra beadandó pályázatáról és jóvá hagyta más pályázatok beadását: INTERREG V-A – IronCurtainCycling projekt, INTERREG V-A – TOURISM5C projekt, INTERREG EUROPE – People & Nature projektet.

A Zala Megyei Közgyűlés módosította Szervezeti és Működési Szabályzatát és elfogadta költségvetésének módosítását és 2016. II. félévi munkatervét.

Végezetül zárt ülés keretében döntöttek a 2016. évi megyei díjakról és kitüntetésekről, amelyek átadására a szeptemberi ünnepi közgyűlésen kerül sor.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben