Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újjáalakult a megyei idősügyi tanács
2016.06.09

Pácsonyi Imrét, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökét választotta meg elnökének a Zala Megyei Idősügyi Tanács.


A 2008-ban alakult szervezetet a nemrég elhunyt Boda László vezette, akiről az ülés elején emlékezett meg a testület. A megyei idősügyi szervezeteket képviselő 123 küldött 18 tagú tanácsot választott, akik az elnök munkáját segítik: Balogh István, Bangó Gyuláné, Béres János, Boa Sándor, Dr. Bocsák Andrásné, Fövényesi Jánosné, Kauzli Józsefné, Kóbor Gyuláné, Dr. Kocsis Gyula, Dr. Marx Gyuláné, Mikóné Farkas Ildikó, Pál Ferencné, Regényi Béla, Rodek György Józsefné, Szalay Csaba, Szatmári Bálintné, Vadvári Péterné, Varga András.

A tanács a jövőben is folytatni kívánja az idősek érdekeinek felelősségteljes képviseletét.
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben