Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Párbeszéd a polgárokkal
2016.10.06

Az Európai Bizottság Szlovéniai Képviselete és Lendva Község az Europe Direct Muraszombat információs ponttal együttműködve 2016. szeptember 23-án Lendván, a Színház- és Hangversenyteremben szervezte meg a Párbeszéd a polgárokkal című rendezvényt.


Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi EU-biztos és Maja Makovec Brenčič szlovén oktatási, tudományos és sportminiszter válaszoltak az aktuális uniós témákkal kapcsolatos kérdésekre mint pl.: innováció, demográfiai helyzet, fiatalok foglalkoztatása és agyelszívás, munkanélküliség, az oktatás és kultúra fejlesztési lehetőségei a határ menti régiókban, nyelvtanulási lehetőség a határ menti területen, Erasmus plus projekt. A párbeszéd kiemelt témája sz oktatás volt. A rendezvényen a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben