Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Párbeszéd a polgárokkal
2016.10.06

Az Európai Bizottság Szlovéniai Képviselete és Lendva Község az Europe Direct Muraszombat információs ponttal együttműködve 2016. szeptember 23-án Lendván, a Színház- és Hangversenyteremben szervezte meg a Párbeszéd a polgárokkal című rendezvényt.


Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi EU-biztos és Maja Makovec Brenčič szlovén oktatási, tudományos és sportminiszter válaszoltak az aktuális uniós témákkal kapcsolatos kérdésekre mint pl.: innováció, demográfiai helyzet, fiatalok foglalkoztatása és agyelszívás, munkanélküliség, az oktatás és kultúra fejlesztési lehetőségei a határ menti régiókban, nyelvtanulási lehetőség a határ menti területen, Erasmus plus projekt. A párbeszéd kiemelt témája sz oktatás volt. A rendezvényen a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben