Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata díjak átadása
2016.10.21

A Zala Megyei Önkormányzat 2006-ban döntött arról, hogy díjat alapít, amellyel azoknak az önkormányzatoknak a munkáját ismeri el, akik különös figyelemmel fordulnak az időskorú lakosság felé.


Fontosnak éreztük, hogy valamilyen módon kifejezzük: Zala megye megbecsüli az idősebb generációt, számít a tapasztalatára, bölcsességére, amit csakis általuk ismerhetnek meg a fiatalabb generációk.

A Zala Megyei Idősügyi Tanáccsal egyetértésben a Zala Megyei Önkormányzat 2016-ban Újudvar Község Önkormányzatának és Cserszegtomaj Község Önkormányzatának  adományozta „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata” díjat.

A két település vezetője 2016. október 16-án, Cserszegtomaj idősek napi ünnepségének keretében  vehette át a díjat Pácsonyi Imrétől, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökétől, a megyei idősügyi tanács elnökétől.
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben