Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata díjak átadása
2016.10.21

A Zala Megyei Önkormányzat 2006-ban döntött arról, hogy díjat alapít, amellyel azoknak az önkormányzatoknak a munkáját ismeri el, akik különös figyelemmel fordulnak az időskorú lakosság felé.


Fontosnak éreztük, hogy valamilyen módon kifejezzük: Zala megye megbecsüli az idősebb generációt, számít a tapasztalatára, bölcsességére, amit csakis általuk ismerhetnek meg a fiatalabb generációk.

A Zala Megyei Idősügyi Tanáccsal egyetértésben a Zala Megyei Önkormányzat 2016-ban Újudvar Község Önkormányzatának és Cserszegtomaj Község Önkormányzatának  adományozta „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata” díjat.

A két település vezetője 2016. október 16-án, Cserszegtomaj idősek napi ünnepségének keretében  vehette át a díjat Pácsonyi Imrétől, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökétől, a megyei idősügyi tanács elnökétől.
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben