Legfrissebb hírek


2019.09.18 - Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2019.09.16 - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

2019.09.16 - Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Közel 115 millió forint támogatás a civil szervezeteknek Zala és Vas megyében
2016.05.26

Az önkéntes polgári kezdeményezések – civil szervezetek – nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a közösségek formálásában, a társadalmi szolidaritás megerősítésében és a közéleti értékek fejlesztésében – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.


A kormány számára fontos ezeknek a közösségalkotó tevékenységeknek a felkarolása. Ebben partnerek a Civil Információs Centrumok, amelyek feladata, hogy állami támogatással térítésmentesen segítsék a megyékben működő civil szervezeteket. Ezt a feladatot Zala megyében a Zala Civil Életért Közhasznú Egyesület, Vas megyében pedig a Hegypásztor Kör látja el. Szintén a civil szervezetek működését segíti a Nemzeti Együttműködési Alap is, amely kifejezetten az önkéntes polgári kezdeményezések számára működési és szakmai célokra biztosít forrást.

Zala megyében 96 nyertes pályázat részesül összesen közel 70 millió forint, ebből Zalaegerszegen 24 nyertes pályázat 17 millió forint támogatásban. Vas megyében pedig 73 nyertes pályázat részesül mintegy 45 millió forintban, ebből Szombathelyen 25 nyertes közel 15 millió forint összegű állami forrásban – jelentette be Fülöp Attila. A helyettes államtitkár köszönetét fejezte ki annak a 10 ezer Vas megyei és 13 ezer zalai önkéntesnek, akik meghatározó szerepet töltenek be a megyék civil életében.

(EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben