Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megindult a forgalom a zalalövői elkerülőn
2016.11.16

2016. november 4-én megindult a forgalom a Zalalövőt keletről elkerülő 11 kilométeres új útszakaszon. Az elkerülő hivatalos, 2016. november 10-én tartott ünnepélyes átadásán jelen volt Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kommunikációs igazgatója, míg a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte.


20161110_ekerulo_02

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában és a Közgép kivitelezésében valósult meg a beruházás közel két éves munkával. A közel 14 milliárd forintból megépült elkerülő révén a közúti áruszállítás a korábbinál gyorsabban, kisebb balesetveszéllyel és – különösen téli időszakban – kevesebb elakadással járhat.  A tranzitforgalom zavartalan áthaladását a térségben a Zalaegerszeg-Hodos közötti vasútvonal feletti különszintű csomópont, felüljáró is segíti.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben