Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megindult a forgalom a zalalövői elkerülőn
2016.11.16

2016. november 4-én megindult a forgalom a Zalalövőt keletről elkerülő 11 kilométeres új útszakaszon. Az elkerülő hivatalos, 2016. november 10-én tartott ünnepélyes átadásán jelen volt Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kommunikációs igazgatója, míg a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte.


20161110_ekerulo_02

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában és a Közgép kivitelezésében valósult meg a beruházás közel két éves munkával. A közel 14 milliárd forintból megépült elkerülő révén a közúti áruszállítás a korábbinál gyorsabban, kisebb balesetveszéllyel és – különösen téli időszakban – kevesebb elakadással járhat.  A tranzitforgalom zavartalan áthaladását a térségben a Zalaegerszeg-Hodos közötti vasútvonal feletti különszintű csomópont, felüljáró is segíti.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben