Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megindult a forgalom a zalalövői elkerülőn
2016.11.16

2016. november 4-én megindult a forgalom a Zalalövőt keletről elkerülő 11 kilométeres új útszakaszon. Az elkerülő hivatalos, 2016. november 10-én tartott ünnepélyes átadásán jelen volt Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kommunikációs igazgatója, míg a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte.


20161110_ekerulo_02

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában és a Közgép kivitelezésében valósult meg a beruházás közel két éves munkával. A közel 14 milliárd forintból megépült elkerülő révén a közúti áruszállítás a korábbinál gyorsabban, kisebb balesetveszéllyel és – különösen téli időszakban – kevesebb elakadással járhat.  A tranzitforgalom zavartalan áthaladását a térségben a Zalaegerszeg-Hodos közötti vasútvonal feletti különszintű csomópont, felüljáró is segíti.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben