Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szociális Munka Napja Zalában
2016.11.21

A szociális ellátórendszerben dolgozók megyei ünnepségét 2016. november 18-án tartották Zalaszentlászlón a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményében.


Zalában 1100 dolgozó gondoskodik 2000 ellátottról három szociális és egy gyermekvédelmi intézményben.

Róluk és mindennapi áldozatvállalásukról szólt ez a nap, amelyen többen vehettek át elismeréseket. A megyei önkormányzatot Dr. Pál Attila elnök képviselte, aki Zala Megye Címere emlékplakettet adott át Kópicz Csabánénak, a kehidakustányi Zala Megyei Szociális Intézmény mentálhigiénés munkatársának.

A gyógypedagógiai és mentálhigiénés végzettséggel rendelkező Kópicz Csabáné 28 éve dolgozik a szociális igazgatás területén, 19 éve jelenlegi munkahelyén. A díjat a szenvedélybetegek intézményi ellátása során végzett kiemelkedő, tartósan magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben