Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szociális Munka Napja Zalában
2016.11.21

A szociális ellátórendszerben dolgozók megyei ünnepségét 2016. november 18-án tartották Zalaszentlászlón a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményében.


Zalában 1100 dolgozó gondoskodik 2000 ellátottról három szociális és egy gyermekvédelmi intézményben.

Róluk és mindennapi áldozatvállalásukról szólt ez a nap, amelyen többen vehettek át elismeréseket. A megyei önkormányzatot Dr. Pál Attila elnök képviselte, aki Zala Megye Címere emlékplakettet adott át Kópicz Csabánénak, a kehidakustányi Zala Megyei Szociális Intézmény mentálhigiénés munkatársának.

A gyógypedagógiai és mentálhigiénés végzettséggel rendelkező Kópicz Csabáné 28 éve dolgozik a szociális igazgatás területén, 19 éve jelenlegi munkahelyén. A díjat a szenvedélybetegek intézményi ellátása során végzett kiemelkedő, tartósan magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben