Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


OFF TO SPAS – Egészségturisztikai fejlesztés nemzetközi együttműködésben
2015.08.28

278 098 euró értékű nemzetközi projekt keretében fejlesztik tovább a senior korosztálynak szóló turisztikai termékeket Hévíz és Kovászna példáján keresztül, 4 ország 7 partnerének bevonásával.


2015. július 29-én írta alá az Európai Bizottság azt a támogatási szerződést, amelynek keretén belül 15 hónapos egészségturisztikai fejlesztés indult el. Az „OFF TO SPAS” nemzetközi projekt négy ország hét partnerének együttműködésében valósul meg. Magyarországot a Pannon Egyetem (a projekt koordinátora), a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Zala Megyei Önkormányzat képviseli, a konzorcium további tagjai: AGE Platform Europe AISBL, Consiliul Judetean Covasna, Asociatia Pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna és Travel Specialist Group Sweden AB.

A projekt feladata olyan közép-európai transznacionális balneológiai turisztikai termék létrehozása az idősebb korosztály (senior) számára, ami a gyógy- és termálturizmus piacát kiterjeszti azon küldőterületekre, ahol a természetes vizekhez kapcsolódó gyógyászati és wellness turizmus iránti kereslet növelhető.

A projekt céljai:

  • az idősebb korosztály speciális szükségleteit figyelembe vevő turisztikai termékhálózat létrehozása,
  • a turisztikai értéklánc szereplői és az idősek egyesületei/szervezetei közötti együttműködések számának és minőségének javítása,
  • a turizmus szempontjából alacsony vagy közepes szezon forgalmának növelése a turisztikai KKV-k eredményességének, versenyképességének növelése érdekében,
  • a turizmus mint az aktív és egészséges öregedés stratégiájának promóciója,

a turisztikai szolgáltatók professzionalizmusának növelése a projekt fenntarthatóságának és önfejlesztésének biztosítása érdekében.

Mindezek érdekében az alábbi főtevékenységeket valósítják meg a partnerek:

  • Az egészségturisztikai fejlesztést megalapozó kutatás elvégzése: idősekre vonatkozó piaci tanulmány, felmérések, összehasonlító elemzések, az idősek piacát és a balneológiai kérdéseket vizsgáló tanulmányok, az AGE Platform tagságának, valamint a Travel Specialist Group Sweden AB utazási iroda vendégeinek a bevonásával,
  • Balneológiai turisztikai termékhálózat létrehozása Hévíz és Kovászna példáján keresztül, ami hely- és piac-specifikus gyógyászati és egészségtámogatási programokat kínál az idősebb korosztály részére,
  • A projekthez kapcsolódó vitafórumok, műhelyfoglalkozások a hálózatépítési és partnerségi kapcsolatok, valamint a jó gyakorlatok kicserélése céljából,
  • Széles körű, a döntéshozókat és a potenciális utazókat megszólító, a célcsoportok speciális igényeihez és a turisztikai trendekhez igazodó marketingkommunikáció.

A 2016 szeptemberéig tartó projekt első lépése a ma kezdődő kétnapos találkozó Hévízen, amelynek során a résztvevő partnerek a főbb teendőket, lépéseket egyeztetik.

A pályázatot 2014 decemberében nyújtották be a partnerek az Európai Bizottság „COS-TFLOWS-2014-3-15” azonosító számú pályázati felhívására. Köszönhetően a magas szakmai színvonalon előkészített pályázatnak, az Európai Bizottság az eredetileg igényelt költségvetéssel – 208 565 euró uniós forrással és 69 533 euró önrésszel – ítélte támogatásra jogosultnak a projektet. Európai Uniós szinten összesen 10 pályázat nyert támogatást a kiíráson.

 

További információ:

Horváth Orsolya

Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

E-mail: horvath.orsolya@hevizmarketing.hu

Tel.: 06/83/540-070

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben