Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


36 millió forintos fejlesztés Türjén
2016.02.04

A gyermekek, valamint az idősek szociális étkeztetését biztosító konyhát újították fel Türjén. A gyermekétkeztetés korszerűsítésére kiírt pályázat keretében megvalósított beruházáshoz öt százalékos önrészt kellett biztosítania a településnek. A 350 adagos konyha felújítása a nyílászárók cseréjével és a külső hőszigeteléssel is együtt járt.


20160203_turje

A megújult konyhát 2016. február 3-án adták át ünnepélyesen Nagy Ferenc polgármester, Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökének közreműködésével.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben