Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Főkapitányi értekezlet a Megyeházán
2016.12.01

A Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közötti együttműködés keretében rendhagyó módon a Megyeháza Deák Ferenc terme adott otthont a kihelyezett főkapitányi értekezletnek.


A tanácskozáson Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntő beszédet, majd tájékoztatást adott – dr. Bence Lajos költő szavainak tükrében: „Zala, szívünk csücske, lelkünk ezüstje” – a Zala Megyei Önkormányzat működéséről, feladatairól és a megye fejlődését elősegítő pályázatokról. Ezt követően Pácsonyi Imre a közgyűlés alelnöke bemutatta a Zala Megyei Foglalkoztatási Paktum elemeit, majd dr. Mester László, Zala Megye főjegyzője beszélt a „Zala Két Keréken” elnevezésű kerékpárút fejlesztésekről.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Sipos Gyula r. vezérőrnagy köszöntő beszédében méltatta a két szervezet közötti példaértékű gyakorlati együttműködést. Az értekezlet programja a zalai rendőrök munkáját érintő szakmai kérdések megvitatásával, a feladatok meghatározásával folytatódott.

(Fotó: ZMRFK)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben