Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Főkapitányi értekezlet a Megyeházán
2016.12.01

A Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közötti együttműködés keretében rendhagyó módon a Megyeháza Deák Ferenc terme adott otthont a kihelyezett főkapitányi értekezletnek.


A tanácskozáson Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntő beszédet, majd tájékoztatást adott – dr. Bence Lajos költő szavainak tükrében: „Zala, szívünk csücske, lelkünk ezüstje” – a Zala Megyei Önkormányzat működéséről, feladatairól és a megye fejlődését elősegítő pályázatokról. Ezt követően Pácsonyi Imre a közgyűlés alelnöke bemutatta a Zala Megyei Foglalkoztatási Paktum elemeit, majd dr. Mester László, Zala Megye főjegyzője beszélt a „Zala Két Keréken” elnevezésű kerékpárút fejlesztésekről.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Sipos Gyula r. vezérőrnagy köszöntő beszédében méltatta a két szervezet közötti példaértékű gyakorlati együttműködést. Az értekezlet programja a zalai rendőrök munkáját érintő szakmai kérdések megvitatásával, a feladatok meghatározásával folytatódott.

(Fotó: ZMRFK)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben