Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Helyi termék előállító üzem átadása Nagypáliban
2015.08.03

2015. augusztus 1-én adták át Nagypáliban a zöld út falufejlesztési programhoz kapcsolódó üzemet. A LEADER program támogatásával, a település és a Natur Vital System Nonprofit Kft. együttmáködésével valósult meg a projekt.


Az ünnepélyes átadáson a Zala Megyei Önkormányzatot a közgyűlés alelnöke, Pácsonyi Imre képviselte. Azt átadás kapcsán kiemelte, hogy Nagypáli sikertörténete jó gyakorlat és jó példa a települések számára, a folyamatos változások, az újabbnál újabb eredeti tervek, ötletek megvalósítása mellett ezek a projektek a fiatalok helyben marasztalását is eredményezhetik.

20150801_PI_nagypali_02

A Földművelésügyi Minisztérium képviseletében V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár vett részt az új üzem avatásán.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben