Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Egészségturisztikai termékfejlesztésről tanácskoztak a Pannon Egyetemen
2016.01.18

2016. január 11. és 13. között a Pannon Egyetem adott otthont az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt soron következő ülésének. A találkozón részt vevő szakemberek áttekintették az eddigi eredményeket.


A termékfejlesztés keretében zajló széles körű kutatási tevékenység, a szakemberekkel, döntéshozókkal történt egyeztetések és az érintett egészségturisztikai desztinációkat – Hévíz, Kovászna – felkeresők tapasztalatai egyaránt abba az irányba mutatnak, hogy a célterületek egészségturisztikai kínálatában az élménynek kiemelt szerepe van. A fogadóterületek méltán elismert, az egészség megőrzését, betegségek gyógyítását támogató szolgáltatásainak új szegmensek – így a projektben érintett észak-európai utazók – számára vonzó tovább fejlesztése során figyelmet kell szentelni az egyes gyógytényezőknek (például hévízi iszap, mofetta) a potenciális utazók számára is könnyen érthető megismertetésére. Az újdonságokra nyitott, széles körű utazói tapasztalattal rendelkező senior szegmens egyértelműen pozitív attitűdjei remek lehetőséget teremtenek az érintett úti célok számára. Az egészségturisztikai szolgáltatások mellett az utazási élményhez szorosan kapcsolódhat a gyönyörű természeti környezet, a kiváló gasztronómia és borok, valamint a kulturális értékek.

A projekt következő szakaszában, 2015 májusában a projektben részt vevő szervezetek képviselői Kovásznán (Románia) tanácskoznak, a projektet záró egészségturisztikai szakmai konferenciára pedig 2016 őszén Hévízen kerül sor.

További információ: Sulyok Judit adjunktus, Pannon Egyetem Balatoni Turisztikai Kutatóintézet (telefon: 06 70 5680527, e-mail: sulyokj@gtk.uni-pannon.hu).

 

A 2015 augusztusától 2016 szeptemberéig tartó, Európai Uniós támogatással megvalósuló projekt (676737/COSME Programme) fő célja új, az idősebb korosztályok számára a nyári főszezonon kívüli időszakban vonzó egészségturisztikai termék létrehozása. A konzorcium tagjai: Pannon Egyetem (Veszprém, Magyarország), AGE Platform (Belgium), Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. (Hévíz, Magyarország), Consilul Judetean Covasna (Románia), Asociatia pentru Desvoltarea Turimuslui in Judetul Covasna (Románia), Travel Specialist Group Sweden AB (Svédország), Zala Megyei Önkormányzat (Magyarország).

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben