Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújították a Rédics és Bödeháza közötti útszakaszt
2019.01.08

A  magyar-szlovén határ közelében, a rédicsi körforgalomból a hetési települések, illetve Szlovénia felé vezető megújult útszakaszt Vigh László országgyűlési képviselő,miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója avatta fel.


Az eseményen elhangzott, hogy az országos, 100 milliárd forintos útfelújítási program keretében 5 milliárd forint jutott a zalai fejlesztésekre. A most avatott másfél kilométeres szakasz rendkívül rossz állapotúvá és így balesetveszélyessé vált, illetve a szlovén oldalon már korábban felújították, így fontos volt a munka elvégzése.  A beruházás mintegy 260 millió forintba került.

Zala megye legfontosabb kihívása az úthálózat rendbetétele – emelte ki dr. Pál Attila, ki elmondta, hogy a TOP program keretében 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre a mellékutak felújítására, melyből tavaly mintegy 600 millió forintot használtak fel, idén pedig további szakaszok újulnak meg. Az uniós mellett hazai forrás is rendelkezésre áll majd az önkormányzatok számára útfelújításra a Magyar falu program keretében.

A felújítás műszaki tartalmáról elhangzott, hogy a másfél kilométeres utat teljesen átépítették, a burkolatalapot új technológiával, remix eljárással készítették el, majd két új aszfaltréteg került a szakaszra. Emellett megújult két híd és a csapadékelvezető árkokat is rendbe tették. A  környéken több felújítást végeztek tavaly, s idén folytatják a munkákat, egyebek mellett Lenti bárszentmihályfai városrészében, a Borsfa-Lenti, illetve a Tormafölde-Csömödér útvonalon.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben