Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújított háziorvosi rendelőket adtak át Lentiben
2018.12.06

Szerdán avatták fel ünnepélyesen a mintegy 80 millió forintos saját és TOP-os forrásból felújított III. és IV. számú háziorvosi rendelőt, amely a megújult külső mellett teljesen átalakított fogadóteret is kapott az elvégzett munkálatok során.


Az eseményen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy Lentiben évek óta zajlik az egészségügyi rendszer fejlesztése, s mára magas szintre fejlesztették az ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét, s így minden ott élő hozzáférhet a számára szükséges szolgáltatáshoz. Kiemelte, hogy ma már mind a négy háziorvosi praxis betöltött a városban.

A beruházás részleteit Horváth László polgármester ismertette: az akadálymentesítés, víz- és hőszigetelés, nyílászáró csere mellett két különálló orvosi rendelőt alakítottak ki a megfelelő egyéb helyiségekkel kiegészítve, valamint korszerű eszközöket és műszereket, illetve bútorokat is be tudtak szerezni a projekt keretében.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben