Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújított háziorvosi rendelőket adtak át Lentiben
2018.12.06

Szerdán avatták fel ünnepélyesen a mintegy 80 millió forintos saját és TOP-os forrásból felújított III. és IV. számú háziorvosi rendelőt, amely a megújult külső mellett teljesen átalakított fogadóteret is kapott az elvégzett munkálatok során.


Az eseményen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy Lentiben évek óta zajlik az egészségügyi rendszer fejlesztése, s mára magas szintre fejlesztették az ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét, s így minden ott élő hozzáférhet a számára szükséges szolgáltatáshoz. Kiemelte, hogy ma már mind a négy háziorvosi praxis betöltött a városban.

A beruházás részleteit Horváth László polgármester ismertette: az akadálymentesítés, víz- és hőszigetelés, nyílászáró csere mellett két különálló orvosi rendelőt alakítottak ki a megfelelő egyéb helyiségekkel kiegészítve, valamint korszerű eszközöket és műszereket, illetve bútorokat is be tudtak szerezni a projekt keretében.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben