Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Átépítik Lentiben az autóbusz pályaudvart
2018.11.27

Hétfőn írták alá a kivitelezési szerződést a Lentiben felújításra kerülő autóbusz pályaudvarra vonatkozóan. A 476 millió forint értékű projekt keretében, a város és az ÉNYKKZrt. konzorciuma által megvalósítandó beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették.


Elhangzott, hogy a fenntartható települési közlekedésfejlesztési program keretében már elkészült a Béke utcában a kerékpárút, most pedig elindul a hat induló és három érkező állással, valamint korszerű utasforgalmi tájékoztató rendszerrel felszerelt új autóbusz pályaudvar kialakítása. A jövő őszre tervezett átadásig ideiglenes pályaudvar működik a Szövetkezeti utcában.

Az eseményen részt vevő Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a fejlesztés az egész térséget érinti, s a már kiépített kerékpárút egy olyan hálózat része, amely munkahelyek elérését teszi lehetővé, de turisztikai szempontból is jelentős. Elmondta, hogy 23 milliárd forint áll rendelkezésre Zalában arra, hogy a kisebb települések megújuljanak, s ebből fejlesztik a közösségi közlekedést is. Hangsúlyozta, hogy történelmi jelentőségű beruházások valósulnak meg a megyében a mostani uniós ciklusban, hiszen ilyen nagy mennyiségű forrás ilyen rövid idő alatt még soha nem érkezett Zalába.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...