Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújították a miháldi önkormányzat épületét
2018.11.21

Pályázati finanszírozásból és önerőből újították fel a hivatalt, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.


A közel kilencven éves épületen korábban csak kisebb felújításokat végeztek, így elengedhetetlen volt a rendbetétel, amelyre a település 34,5 millió forintos támogatást nyert. Emellett saját forrásból, további több mint 5 millió forintot fordítottak a rekonstrukcióra. Gerő Sándor, a település polgármestere az avató ünnepségen jelezte: az energetikai projekt keretein belül a nyílászárókon túl szigetelték a pincét és a padlást, de megújult a tető is. Elmondta, hogy a külső, homlokzati szigetelés szintén részét képezte a felújításnak, továbbá feljárót és mosdót alakítottak ki  a mozgáskorlátozottak számára.  Betonozásra, a zászlórudak felállítására is sor került, illetve az épület tőszomszédságában esőbeállót is építettek. A soron következő feladat pedig a hivatali belső helyiségek rendbetétele lesz, amit egy újabb projekt keretében valósítanak meg. Emellett a tudatos gazdálkodásnak köszönhetően saját kasszából a padlózatot is kicserélik majd. Utalt arra is, hogy idén számos fejlesztés történt a településen: játszóteret építettek, a belterületi utak felújítására tízmillió forintot költöttek, amelynek több mint tíz százalékát saját erőből fedezték,  ezenkívül útkarbantartásra gépet vásároltak tizenegy millió forintért, a temetőbe pedig urnafal került.

Az avatáson a megyei önkormányzat képviseletében Bene Csaba alelnök vett részt és mondott köszöntőt az ünnepséget követő fogadáson.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben