Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújították a miháldi önkormányzat épületét
2018.11.21

Pályázati finanszírozásból és önerőből újították fel a hivatalt, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.


A közel kilencven éves épületen korábban csak kisebb felújításokat végeztek, így elengedhetetlen volt a rendbetétel, amelyre a település 34,5 millió forintos támogatást nyert. Emellett saját forrásból, további több mint 5 millió forintot fordítottak a rekonstrukcióra. Gerő Sándor, a település polgármestere az avató ünnepségen jelezte: az energetikai projekt keretein belül a nyílászárókon túl szigetelték a pincét és a padlást, de megújult a tető is. Elmondta, hogy a külső, homlokzati szigetelés szintén részét képezte a felújításnak, továbbá feljárót és mosdót alakítottak ki  a mozgáskorlátozottak számára.  Betonozásra, a zászlórudak felállítására is sor került, illetve az épület tőszomszédságában esőbeállót is építettek. A soron következő feladat pedig a hivatali belső helyiségek rendbetétele lesz, amit egy újabb projekt keretében valósítanak meg. Emellett a tudatos gazdálkodásnak köszönhetően saját kasszából a padlózatot is kicserélik majd. Utalt arra is, hogy idén számos fejlesztés történt a településen: játszóteret építettek, a belterületi utak felújítására tízmillió forintot költöttek, amelynek több mint tíz százalékát saját erőből fedezték,  ezenkívül útkarbantartásra gépet vásároltak tizenegy millió forintért, a temetőbe pedig urnafal került.

Az avatáson a megyei önkormányzat képviseletében Bene Csaba alelnök vett részt és mondott köszöntőt az ünnepséget követő fogadáson.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben