Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújították a rendelőt Zalaszentjakabon
2018.11.13

Vasárnap adták át ünnepélyesen a megszépült zalaszentjakabi orvosi rendelőt, mellyel együtt megújult a váró és védőnői helyiség  is.


Minden ilyen beruházás a jövőről való gondolkodás példája, mely a helyben maradást segíti – emelte ki Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője az avató ünnepségen.

Az orvosi rendelő és váró, a védőnői helyiség, illetve a hozzájuk kapcsolódó vizesblokkok teljes körű felújításához a kormány 5,8 millió forintnyi támogatást nyújtott, amihez az önkormányzat 1,6 milliónyi önerőt tett hozzá. Így összesen közel 7,5 millió forintból az épület egészségügyi blokkja új padlóburkolatot kapott, az elavult nyílászárókat modern, hőszigetelő ajtókra és ablakokra cserélték, a falazat hibáit kijavították, festésre került sor, s nem utolsósorban új bútorokat is sikerült beszerezni. Molnár József polgármester beszélt arról is, hogy , a képviselő-testület úgy döntött, takarékos gazdálkodással biztosítja a szükséges forrásokat ahhoz is, hogy ne csak a hivatali helyiségeknek, a könyvtárnak és az egészségügyi szolgálatnak is helyet adó ház utóbbihoz tartozó külsője újuljon meg, hanem az egész épületé.

A megújult komplexumot dr. Háda László plébános áldotta meg, a nemzeti színű szalagot pedig Cseresnyés Péter, Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke és Molnár József vágták át.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben