Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújították a rendelőt Zalaszentjakabon
2018.11.13

Vasárnap adták át ünnepélyesen a megszépült zalaszentjakabi orvosi rendelőt, mellyel együtt megújult a váró és védőnői helyiség  is.


Minden ilyen beruházás a jövőről való gondolkodás példája, mely a helyben maradást segíti – emelte ki Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője az avató ünnepségen.

Az orvosi rendelő és váró, a védőnői helyiség, illetve a hozzájuk kapcsolódó vizesblokkok teljes körű felújításához a kormány 5,8 millió forintnyi támogatást nyújtott, amihez az önkormányzat 1,6 milliónyi önerőt tett hozzá. Így összesen közel 7,5 millió forintból az épület egészségügyi blokkja új padlóburkolatot kapott, az elavult nyílászárókat modern, hőszigetelő ajtókra és ablakokra cserélték, a falazat hibáit kijavították, festésre került sor, s nem utolsósorban új bútorokat is sikerült beszerezni. Molnár József polgármester beszélt arról is, hogy , a képviselő-testület úgy döntött, takarékos gazdálkodással biztosítja a szükséges forrásokat ahhoz is, hogy ne csak a hivatali helyiségeknek, a könyvtárnak és az egészségügyi szolgálatnak is helyet adó ház utóbbihoz tartozó külsője újuljon meg, hanem az egész épületé.

A megújult komplexumot dr. Háda László plébános áldotta meg, a nemzeti színű szalagot pedig Cseresnyés Péter, Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke és Molnár József vágták át.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben