Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megnyitották a ZMVA keszthelyi irodáját
2018.11.10

Csütörtökön nyitották meg Keszthelyen a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány új irodáját, amely az eddiginél nagyobb alapterületen, a belváros közelében várja a térség vállalkozóit.


Az átadáson Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket az alapító nevében, s elmondta, hogy 1992-ben jött létre az alapítvány, melynek célja a mikro-, kis- és közepes vállalkozások segítése, többek között hitelezéssel, a Széchenyi-kártyával és nemzetközi projektekben való részvétellel, hozzájárulva a megye gazdaságának növeléséhez. Ezt követően beszélt a közel egy milliárd forintos keretösszegű megyei foglalkoztatási paktum eredményeiről, melyben szintén aktív szerepet vállal a ZMVA.

Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere kiemelte, hogy az önkormányzat számára is fontos a vállalkozások segítése, s szólt a város vállalkozásfejlesztési és munkaerőpiaci projektjeiről. Nagy András, a ZMVA ügyvezető igazgatója elmondta: az általuk nyújtott szolgáltatások bővítése miatt költözött az iroda a nagyobb alapterületű ingatlanba. Az alapítvány 2500 vállalkozással áll kapcsolatban, ezek közül a különböző finanszírozási formákat igénybe vevő keszthelyi cégek aránya kiemelkedő.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben