Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megnyitották a ZMVA keszthelyi irodáját
2018.11.10

Csütörtökön nyitották meg Keszthelyen a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány új irodáját, amely az eddiginél nagyobb alapterületen, a belváros közelében várja a térség vállalkozóit.


Az átadáson Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket az alapító nevében, s elmondta, hogy 1992-ben jött létre az alapítvány, melynek célja a mikro-, kis- és közepes vállalkozások segítése, többek között hitelezéssel, a Széchenyi-kártyával és nemzetközi projektekben való részvétellel, hozzájárulva a megye gazdaságának növeléséhez. Ezt követően beszélt a közel egy milliárd forintos keretösszegű megyei foglalkoztatási paktum eredményeiről, melyben szintén aktív szerepet vállal a ZMVA.

Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere kiemelte, hogy az önkormányzat számára is fontos a vállalkozások segítése, s szólt a város vállalkozásfejlesztési és munkaerőpiaci projektjeiről. Nagy András, a ZMVA ügyvezető igazgatója elmondta: az általuk nyújtott szolgáltatások bővítése miatt költözött az iroda a nagyobb alapterületű ingatlanba. Az alapítvány 2500 vállalkozással áll kapcsolatban, ezek közül a különböző finanszírozási formákat igénybe vevő keszthelyi cégek aránya kiemelkedő.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben