Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Pályaválasztási kiállítás Nagykanizsán
2018.11.10

A Zala Megyei Kormányhivatal idén is pályaválasztási kiállításokkal és szakmabemutatókkal segíti az általános iskolás diákokat. A programsorozat első rendezvényének ezúttal is a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola ad otthont.


Frizurakészítés és sok más mellett kelt­tészta-­gyúrás révén is megtapasztalhatja a kétkezi szakmák vagy a szellemi munkák szépségét több száz fiatal a tegnap kezdődött pályaorientációs rendezvényen. Több tucat szakmacsoporttal, gyakorlati bemutatóval, fórumbeszélgetéssel, pályázati lehetőséggel várják ma délutánig a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket.

Az ünnepélyes megnyitón Cseresnyés Péter miniszterhelyettes köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta: a jövő generáció képviselőinek nagy segítséget nyújt a pályaválasztási kiállítás abban, hogy a későbbiekben jól válasszanak hivatást. Az eseményen Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke képviselte a Zala Megyei Önkormányzatot.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben