Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A magyar tudomány napja Nagykanizsán
2018.11.06

A magyar tudomány napja alkalmából a város önkormányzata, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum és a GTTSZ Nyugat-dunántúli Régiója „Határtalan tudomány”címmel szervezett konferenciát a Medgyaszay Házban,


amelyen a nagykanizsai származású prof. dr. Gerlinger Imre tanszékvezető egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora afrikai, malawi missziójáról tartott rövid beszámolót, dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke pedig szakpolitikai kérdésekről beszélt.

A rendezvénnyel kapcsolatban Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: Minden évben november 3-án ünnepeljük a magyar tudomány napját, ugyanis 1825-ben Széchenyi István e napon ajánlotta fel birtokainak egyévi jövedelmét a Magyar Tudományos Akadémia megalapítására. A hagyományt, hogy ezen a napon elsősorban az ifjúságnak szóló tudományos konferenciát szervezünk, elődünk, a KanizsaTISZK és az azt anno vezető Mérksz Andor, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége zalai elnöke indította el, s úgy gondoltuk, folytatjuk a tradíciót. Igyekszünk évről évre olyan előadókat meghívni, akiknek van valamilyen kanizsai kötődésük.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben