Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újraszentelték a temetői kőkeresztet Csörnyeföldén
2018.11.06

Az egyedüli még fellelhető kőből készült alkotása Soós Lajos néhai pásztorfaragónak az a kereszt, amelynek felújítás utáni megszentelését november 1-jén délután végezték a község temetőjében.


Az eseményen elhangzott, hogy a keresztet 1973-ban készítette a település híres szülötte, az 1937-es párizsi világkiállításon ezüstdiplomával kitüntetett Soós Lajos. A felújítás költségeit közadakozásból teremtették elő a hívek, a község temploma mellett található, ugyancsak idén renovált, s az augusztusi Nagyboldogasszony-napi búcsún megszentelt kőkeresztével együtt. A kereszt felújításával párhuzamosan megkezdődött a temetői térburkolat kiépítése is, első körben közel kétszáz négyzetméter készült el mintegy 3,5 millió forint értékben. E munkálatok finanszírozását önerőből biztosította az önkormányzat. A tervek szerint jövőre folytatják a térburkolat kiépítését.

Az ünnepségen Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet, melyben  Soós Lajos méltatás mellett, kitért arra is, hogy a rendezett temető – mint amilyen a csörnyeföldi is – az ott nyugvók családtagjainak, illetve az önkormányzatnak a gondosságáról tanúskodik.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben