Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újraszentelték a temetői kőkeresztet Csörnyeföldén
2018.11.06

Az egyedüli még fellelhető kőből készült alkotása Soós Lajos néhai pásztorfaragónak az a kereszt, amelynek felújítás utáni megszentelését november 1-jén délután végezték a község temetőjében.


Az eseményen elhangzott, hogy a keresztet 1973-ban készítette a település híres szülötte, az 1937-es párizsi világkiállításon ezüstdiplomával kitüntetett Soós Lajos. A felújítás költségeit közadakozásból teremtették elő a hívek, a község temploma mellett található, ugyancsak idén renovált, s az augusztusi Nagyboldogasszony-napi búcsún megszentelt kőkeresztével együtt. A kereszt felújításával párhuzamosan megkezdődött a temetői térburkolat kiépítése is, első körben közel kétszáz négyzetméter készült el mintegy 3,5 millió forint értékben. E munkálatok finanszírozását önerőből biztosította az önkormányzat. A tervek szerint jövőre folytatják a térburkolat kiépítését.

Az ünnepségen Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet, melyben  Soós Lajos méltatás mellett, kitért arra is, hogy a rendezett temető – mint amilyen a csörnyeföldi is – az ott nyugvók családtagjainak, illetve az önkormányzatnak a gondosságáról tanúskodik.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben