Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felavatták a Gyermekjóléti Központ új épületét
2018.10.31

Mintegy 65 millió forintos TOP pályázati forrásból mentették meg a felújítással Lentiben a régi Petőfi utcai épületet, amely mostantól a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat szociális intézményi céljait szolgálja majd.


Az ünnepségen elhangzott, hogy az energetikai korszerűsítés mellett osztható ügyfélszolgálati teret alakítottak ki, elkülönítve a belső adminisztrációs területet az ügyféltértől, de lehetőség nyílt eszközbeszerzésre is.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta: a megyei jogú városok támogatásán túl 23 milliárd forint áll rendelkezésre Zala megye településeinek fejlesztésére. Ennek 90%-a már támogatási szerződéssel rendelkezik. A beruházások azt mutatják, hogy jó helyre kerültek a források.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben