Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felavatták a Gyermekjóléti Központ új épületét
2018.10.31

Mintegy 65 millió forintos TOP pályázati forrásból mentették meg a felújítással Lentiben a régi Petőfi utcai épületet, amely mostantól a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat szociális intézményi céljait szolgálja majd.


Az ünnepségen elhangzott, hogy az energetikai korszerűsítés mellett osztható ügyfélszolgálati teret alakítottak ki, elkülönítve a belső adminisztrációs területet az ügyféltértől, de lehetőség nyílt eszközbeszerzésre is.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta: a megyei jogú városok támogatásán túl 23 milliárd forint áll rendelkezésre Zala megye településeinek fejlesztésére. Ennek 90%-a már támogatási szerződéssel rendelkezik. A beruházások azt mutatják, hogy jó helyre kerültek a források.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben