Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


TOP információs napot tartottak a Megyeházán
2018.06.20

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert támogatások kedvezményezettjeinek munkáját segítő információs napot tartottak tegnap


A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert támogatások kedvezményezettjeinek munkáját segítő információs napot tartottak tegnap a Megyeházán. A rendezvényt Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a TOP források révén megvalósítható fejlesztések fontosságát, melyek közvetlenül segítik az itt élők boldogulását, életminőségük javulását.

Az országos programsorozat részét képező szakmai konzultáció zalai állomásán a résztvevők Oláh Gábor helyettes államtitkártól tájékoztatást kaptak a támogatási program végrehajtásának jelenlegi állásáról, a Magyar Államkincstár képviselője pedig egyes kiemelt fontosságú gyakorlati kérdések kezeléséről beszélt, s a résztvevőknek lehetőségük volt személyes konzultáció keretében tisztázni felmerülő kérdéseiket.
 
 
 
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben