Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szolgáltató központtá alakítják át az intézményt
2018.10.31

Uniós támogatás révén közel 500 millió forintos beruházással szolgáltató központtá alakítják át a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézményt, melynek 57 fogyatékkal élő lakóját a közeli településeken helyezik el.


A „Kastélykiváltás Magyarszerdahelyen” című projekt nyitó rendezvényét a napokban tartották az egykor uradalmi központként funkcionáló magyarszerdahelyi-újnéppusztai épületben. Az eseményen elhangzott: az ehhez hasonló, megyeszerte zajló projektek előkészítése kapcsán sok önkormányzatot kerestek meg, közel száz településen jártak, képviselőkkel és polgármesterekkel találkoztak de gyakran az emberek félelmeivel találkoztak, amikor azok megtudták, hogy a településükön kialakítandó lakásotthonokba költöztetik az eddig viszonylag izolált komplexumokban lakó fogyatékkal élőket.

Magyarszerdahelyen  az intézmény dolgozói évtizedek óta küzdenek, hogy az itt lakóknak minél jobb körülményeket biztosítsanak. Most ez az álom megvalósul e projekt révén.  Az újnéppusztai beruházás kapcsán elmondták: az ellátottakat Felsőrajkon, Pölöskefőn, Zalaszentivánon és Nagykanizsán helyezik el, a kastélyban pedig szolgáltató központ jön létre, ahol a környéken élők is étkeztetést, házi segítségnyújtást és nappali ellátást vehetnek igénybe többek közt.

Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben