Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szolgáltató központtá alakítják át az intézményt
2018.10.31

Uniós támogatás révén közel 500 millió forintos beruházással szolgáltató központtá alakítják át a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézményt, melynek 57 fogyatékkal élő lakóját a közeli településeken helyezik el.


A „Kastélykiváltás Magyarszerdahelyen” című projekt nyitó rendezvényét a napokban tartották az egykor uradalmi központként funkcionáló magyarszerdahelyi-újnéppusztai épületben. Az eseményen elhangzott: az ehhez hasonló, megyeszerte zajló projektek előkészítése kapcsán sok önkormányzatot kerestek meg, közel száz településen jártak, képviselőkkel és polgármesterekkel találkoztak de gyakran az emberek félelmeivel találkoztak, amikor azok megtudták, hogy a településükön kialakítandó lakásotthonokba költöztetik az eddig viszonylag izolált komplexumokban lakó fogyatékkal élőket.

Magyarszerdahelyen  az intézmény dolgozói évtizedek óta küzdenek, hogy az itt lakóknak minél jobb körülményeket biztosítsanak. Most ez az álom megvalósul e projekt révén.  Az újnéppusztai beruházás kapcsán elmondták: az ellátottakat Felsőrajkon, Pölöskefőn, Zalaszentivánon és Nagykanizsán helyezik el, a kastélyban pedig szolgáltató központ jön létre, ahol a környéken élők is étkeztetést, házi segítségnyújtást és nappali ellátást vehetnek igénybe többek közt.

Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben