Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szolgáltató központtá alakítják át az intézményt
2018.10.31

Uniós támogatás révén közel 500 millió forintos beruházással szolgáltató központtá alakítják át a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézményt, melynek 57 fogyatékkal élő lakóját a közeli településeken helyezik el.


A „Kastélykiváltás Magyarszerdahelyen” című projekt nyitó rendezvényét a napokban tartották az egykor uradalmi központként funkcionáló magyarszerdahelyi-újnéppusztai épületben. Az eseményen elhangzott: az ehhez hasonló, megyeszerte zajló projektek előkészítése kapcsán sok önkormányzatot kerestek meg, közel száz településen jártak, képviselőkkel és polgármesterekkel találkoztak de gyakran az emberek félelmeivel találkoztak, amikor azok megtudták, hogy a településükön kialakítandó lakásotthonokba költöztetik az eddig viszonylag izolált komplexumokban lakó fogyatékkal élőket.

Magyarszerdahelyen  az intézmény dolgozói évtizedek óta küzdenek, hogy az itt lakóknak minél jobb körülményeket biztosítsanak. Most ez az álom megvalósul e projekt révén.  Az újnéppusztai beruházás kapcsán elmondták: az ellátottakat Felsőrajkon, Pölöskefőn, Zalaszentivánon és Nagykanizsán helyezik el, a kastélyban pedig szolgáltató központ jön létre, ahol a környéken élők is étkeztetést, házi segítségnyújtást és nappali ellátást vehetnek igénybe többek közt.

Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben